Hoe moeilijk is vaarbewijs 1 halen?

Is het moeilijk om je vaarbewijs te halen. Ja en nee, de stof op zich is niet moeilijk. U moet het echter niet onderschatten. Een aantal jaren geleden was dat een ander verhaal, vragen uit uw hoofd leren en klaar is kees. Tegenwoordig komt u daar niet meer mee weg.

Vaarbewijs halen bij het CBR

De examinerende instantie (het CBR) monitort alle examenvragen. Deze vragen worden regelmatig aangepast. Is de vraag te makkelijk, wordt deze een beetje moeilijker gemaakt. Wordt een vraag door teveel mensen fout beantwoord, wordt deze een beetje makkelijker gemaakt.

Het gaat erom dat u voldoende kennis heeft, vragen uit uw hoofd leren heeft geen zin. Het maakt natuurlijk niet uit hoe de vraag gesteld wordt, het gaat erom dat u de materie snapt. Begrijpt u de materie, dan kunt u alle vragen oplossen.

Verandering in vragen vaarbewijs theorie

Het CBR heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de vraagstelling en moeilijkheidsgraad voor het vaarbewijs 1 theorie-examen. Op deze manier zijn de theorie vragen voor het klein vaarbewijs 1 beter van deze tijd, is het gemakkelijker te begrijpen en helpt het beter bij aan de ontwikkeling van het inzicht van de cursist.

Aantal vragen

Het vaarbewijsexamen bestaat uit 40 vragen. Deze zijn allemaal meerkeuzevragen. U krijgt onder andere vragen over wettelijke bepalingen, waterwegen, de omgang met voortstuwingsapparatuur en het varen en manoeuvreren. U heeft een uur de tijd om ze te beantwoorden. 

Elke vraag levert 1, 2 of 3 punten op en er zijn maximaal 80 punten te behalen. Om te slagen voor het vaarbewijsexamen moet je minimaal 56 punten halen. Omgerekend is dat een 7 als cijfer.

Tips voor vaarbewijs 1

Het klein vaarbewijs 1 halen hoeft niet moeilijk te zijn zolang de juiste begeleiding aanwezig is. Daarom heeft Vaarbewijs Theorie de beste tips voor het halen van het vaarbewijs 1 voor u op een rij gezet. Hierdoor weet u zeker dat u voorbereid het theorie-examen kunt maken.

Reactie plaatsen