Aandachtspunten Vaarbewijs theorie

Is het moeilijk om een vaarbewijs te halen? Het antwoord is simpel: Ja en nee. Door middel van de juiste voorbereiding is het voor iedereen mogelijk om het vaarbewijs te halen. Waar het vroeger enkel vragen uit je hoofd leren was, is het vaarbewijs nu wel wat moeilijker geworden. Daarom deelt Vaarbewijstheorie.com in dit artikel de aandachtspunten voor het behalen van het vaarbewijs theorie.

De setting van het vaarbewijs theorie examen

Het vaarbewijs examen wordt afgenomen door het CBR. Op de CBR locatie vind je een ruimte met ongeveer 20 computers. Dit is de ruimte waar het vaabewijs examen afgenomen wordt en jouw kennis omtrent het vaarbewijs theorie getest wordt. Een van de examinatoren wijst je een willekeurige plek aan in de zaal waar je achter een computer kunt plaatsnemen. Bij deze computer vind je een kladpapier. Dit kladpapier kan je tijdens het theorie examen gebruiken om berekeningen en aantekeningen te maken. Indiener geen kladpapier ligt, raden we aan om hier na te vragen. Het is een ideaal hulpmiddel voor tijdens het CBR examen en je hebt hier ook recht op.

Waar moet ik op letten tijdens het vaarbewijs examen?

Het vaarbewijs theorie is een officieel examen dus er zijn zeker aandachtspunten voor het vaarbewijs theorie-examen. Je kunt bijvoorbeeld het beste 30 minuten voor aanvang van het examen bij een CBR locatie zijn. Dit voorkomt namelijk stress in de auto.

Als u op gaat voor het examen KVB2, krijgt u van de CBR een examenkaart. Dit is dezelfde kaart uit het cursusboek, en een potlood. Een passer en een Bretonse plotter dien je zelf mee te nemen. En uiteraard krijg je het kladpapier vanuit het CBR. Voordat je aan het vaarbewijs examen begint, dien je deze materialen goed te controleren. Gebruik dus geen potlood met een stompe punt, want er zijn puntenslijpers aanwezig op de locaties. Door je materialen vooraf goed te controleren voorkom je stress en irritatie momenten tijdens het vaarbewijs theorie examen.

Lever de materialen na het examen weer in

Na het vaarbewijs examen, dien je de spullen in bruikleen weer bij het CBR in te leveren. De kaart met de uitwerking van de som moet je niet vergeten bij het inleveren na het examen. Ook al doe je een beeldschermexamen, waar je het juiste antwoord in de computer moet invoeren. Lever je enkel de kaart in, zonder dat je het juiste antwoord in de computer invoert, wordt deze vraag alsnog fout gerekend!

Extra tips voor het behalen van je vaarbewijs theorie

Het klein vaarbewijs 1 halen hoef niet moeilijk te zijn zolang de juiste begeleiding aanwezig is. Daarom heeft Vaarbewijs Theorie de beste tips voor het halen van het vaarbewijs 1 voor u op een rij gezet. Hierdoor weet u zeker dat u voorbereid het theorie-examen kunt maken.

Reactie plaatsen