Bekijk de veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier tussen?

Veelgestelde vragen

Wanneer heb je Vaarbewijs 1 nodig?

Je hebt Vaarbewijs 1 nodig voor boten tussen 15 en 25 meter lengte of met een snelheid van meer dan 20 km/h. Met KVB1 kun je varen op de kleine binnenwateren, behalve op enkele uitzonderingen.

Waar en wanneer doe ik het examen?

Het vaarbewijs examen wordt afgenomen door het CBR. U kunt het examen reserveren via de website van het CBR, mijncbr.nl.

Wat is de minimale leeftijd om vaarbewijs 1 te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. De jongste kandidaat die het vaarbewijs heeft behaald, was slechts 12 jaar oud.. Het vaarbewijs wordt uitgegeven wanneer de kandidaat de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

Slaag ik gegarandeerd voor mijn theorie-examen?

Je bent zelf verantwoordelijk voor je succes. Hoewel de video's geen garantie bieden, hebben veel kandidaten met deze cursus wel succesvol hun examen afgelegd. Volledige aandacht bij het bekijken van alle video's vergroot je kans op succes.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water of op zee.

Hoeveel kost een boete voor varen zonder vaarbewijs?

De boete voor varen zonder vaarbewijs bedraagt €600,- en wordt regelmatig uitgeschreven op het water, zonder voorafgaande waarschuwing.

vaarbewijstheorie.com
We helpen je verder!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag en staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen, dat kan natuurlijk gebeuren. Stel jouw vraag via de Whatsapp button, per mail naar info@vaarbewijstheorie.com of vul het onderstaande contactformulier in. Dan zullen we jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.