Hoeveel theorievragen heeft het vaarbewijs theorie-examen?

Hoeveel theorievragen heeft het vaarbewijs theorie-examen?

Het vaarbewijs is verplicht bij het varen met een waterscooter, jetski en motorboot (opblaasbaar en niet-opblaasbaar) die bij vol gas sneller kunnen dan 20 km per uur door het water. Het is ook verplicht bij het varen met pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.

Vaarbewijs 1 is voldoende voor het varen op kanalen, rivieren en meren. Als u op de ruime binnenwateren wilt varen, zoals het IJsselmeer, heeft u naast Vaarbewijs 1 ook Vaarbewijs 2 nodig.

Examen klein vaarbewijs 1

Omdat er voorlopig nog geen sprake is van een praktijkexamen voor het klein vaarbewijs 1, is het vaarbewijs theorie-examen tamelijk uitgebreid. Er worden onder meer vragen gesteld over wettelijke bepalingen, motortechniek, veiligheidsmaatregelen, betonning van het vaarwater, meteorologie (weerkunde) en manoeuvreren met een schip.

Aantal vragen vaarbewijs theorie-examen

Het vaarbewijsexamen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Voor de beantwoording hebt u één uur de tijd. Elke vraag levert 1, 2 of 3 punten op en er zijn maximaal 80 punten te behalen. Om te slagen voor het vaarbewijsexamen moet u minstens 56 punten halen. Omgerekend is dat het cijfer 7.

Vaarbewijs theorie oefenen

Om je vaarbewijs te halen, is het verstandig om een theorie cursus vaarbewijs te volgen. Dit kan zowel online als offline. Echter, is online vaarbewijs oefenen het beste aan te raden omdat je de theorie op je eigen tempo kunt leren en ten alle tijden toegang toe hebt.

Reactie plaatsen