Wat moet je doen om je vaarbewijs te halen?

Wat moet je doen om je vaarbewijs te halen?

Je wilt je vaarbewijs halen? Of je hebt een vaarbewijs nodig. Dat kan je dat op drie verschillende manieren halen. In dit artikel deelt Vaarbewijs Theorie de stappen die je moet doorlopen om het vaarbewijs te halen.

Vaarbewijs theorie-examen

Om het vaarbewijs te halen, moet je eerst het theorie-examen voor het vaarbewijs behalen. De vaarbewijs examens worden sinds 1 januari 2020 afgenomen door het CBR. Waar vele mensen denken dat dit theorie-examen gemakkelijker is dan die van een auto, hebben ze het toch mis! Gemiddeld slaagt 58% van de cursisten in een keer voor het vaarbewijs examen.

De drie manieren om het vaarbewijs te halen

Zelfstudie

Door middel van zelfstudie het bewijs dat je mag varen te halen valt of staat met de materialen die je gebruikt. Ben je al in het bezit van enige nautische kennis? Ga voor de module met losse examentrainingen. Is je keuze gevallen op een van de velen cursusboeken om je vaarbewijs te halen. Er zijn namelijk meerdere vaarbewijs boeken in de handel.

Dagcursus

Met een dagcursus vaarbewijs halen ga je terug naar de schoolbanken. In een dag tijd wordt je door een leraar meegenomen in alle lesstof van het CBR vaarbewijs. Na afloop van de cursusdag krijg je materialen mee naar huis waarmee je de stof op je gemak nogmaals kunt nakijken. Kortom op deze manier kan je binnen 1 á 2 weken in het bezit zijn van het bewijs dat je mag varen. Wij adviseren om na de cursusdag nog een dag of vijf examentrainingen maken, zodat je fluitend op het examen afkoerst. Let wel op: De kosten van de dagcursus bedragen al wel snel rond de €200. Ook ga je in een dag tijd heel snel door alle examenstof, waardoor je niet veel tijd hebt om overal 2x bij stil te staan.

Online cursus vaarbewijs halen

Door middel van een online cursus je vaarbewijs halen. Begrijpelijke teksten worden afgewisseld met duidelijke animaties en korte films zodat je eenvoudig en op een leuke manier je certificaat te halen.

Met een online vaarbewijs theorie cursus hoef je niet meer naar de locatie toe, want de leraar komt digitaal bij je thuis. Je kunt de lessen alleen maar ook samen met je partner volgen op een tijdstip die jouw het beste uitkomt. Mocht je ondanks de duidelijke lessen toch nog met vragen zitten kan je die altijd stellen.

Beste manier om het vaarbewijs te halen

Wil je op je eigen tempo de vaarbewijs theorie leren en oefenen? Dan raden wij altijd een online vaarbewijs cursus aan. Op basis van online theorie en CBR proefexamens leer je het vaarbewijs theorie kennen en ontwikkel je inzicht dat van toepassing is voor het maken van het CBR vaarbewijs theorie-examen. Bovendien, ben je goedkoper uit dan bij het volgen van een dagcursus en kan je het vanuit het comfort van je eigen woning doen.

Reactie plaatsen