Vaarbewijs Theorie Online

Slechts 35% van de cursisten haalt het vaarbewijs met zelfstudie. Uit een boek leren is saai en er staat veel te veel in. Daarom staat Vaarbewijs Theorie stil bij hoe je nu het beste voor het vaarbewijs theorie kunt leren en hoe je het vaarbewijs theorie online op een leuke en effectieve manier kunt oefenen.

Is het vaarbewijs halen moeilijk?

Veel beginnende schippers willen weten of het vaarbewijs halen moeilijk is? Het antwoord hierop is volmondig nee. Zeker niet als we het hebben over het klein vaarbewijs. Dan gaat het namelijk alleen maar om een meerkeuze theorie examen. Net zoiets dus als het halen van een bromfietscertificaat. Je moet alle regels gewoon goed in je kop stampen en een beetje je gezond verstand gebruiken tijden het afnemen van het vaarbewijs 1 theorie-examen.

Soorten vaarbewijs theorie examens

In Nederland zijn er vijf soorten vaarbewijs. Welke jij nodig hebt, hangt voornamelijk af van de lengte van jouw schip en of je de boot voor pleziervaart gebruikt of commercieel. Voor kleinere boten tot 15 meter en voor motorboten die niet harder kunnen dan 20 kilometer per uur varen, heb je geen vaarbewijs nodig. Voor alle andere vaartuigen wel. Net als met autorijden, is het belangrijk dat jij de verkeersregels goed kent om ongelukken en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Dit zijn de vijf soorten vaarbewijzen in Nederland:

Klein vaarbewijs 1 (KVB1)

Dit vaarbewijs heb je nodig voor alle zeilboten tussen de 15 en 25 meter lang en alle boten met een motor die harder kan dan 20 kilometer per uur. Het KVB1 is geldig op alle Nederlandse kanalen, kleine meren en rivieren.

Klein vaarbewijs 2 (KVB2)

Wil jij met jouw boot tot 25 meter langs de kust varen of op de grote meren, dan heb je het kVB2 nodig. Je mag dan varen op de Waddenzee, Dollard, Zeeuwse zeearmen en zowel het IJsselmeer als het Markermeer.

Groot pleziervaartbewijs (GPB)

Als jouw boot tussen de 25 en 40 meter lang is heb je een groot pleziervaartbewijs nodig. Hiervoor leg je twee theorie examens en een praktijk examen af. Je mag op alle Nederlandse wateren varen met een GPB.

Beperkt groot vaarbewijs (BGVB)

Als jij jouw boot commercieel inzet, en jouw boot is tussen de 20 en 40 meter lang, dan kun je volstaan met een beperkt groot vaarbewijs. Je hebt hier naast je examens ook drie jaar vaar ervaring voor nodig.

Groot vaarbewijs (GVB)

Voor het besturen van alle boten langer dan 40 meter, commercieel of niet, heb je een groot vaarbewijs nodig. Hiermee mag je ook passagiers vervoeren. Je hebt minimaal vier jaar aantoonbare vaarervaring nodig voordat je aan het examen mag meedoen.

De beste manier om voor het vaarbewijs theorie te leren

De beste manier om voor het vaarbewijs theorie te leren is niet door dagenlang in het vaarbewijs theorieboek te duiken. Tijdens het vaarbewijs theorie wordt er namelijk niet alleen kennisvragen gesteld, maar ook inzicht vragen. Inzicht vergaar je door de theorie te oefenen. Dit kan je doen door in de praktijk met anderen te gaan varen en diverse situaties met hen te oefenen of door heel eenvoudig en effectief de vaarbewijs theorie online te oefenen.

Het online oefenen van de vaarbewijs theorie is de beste manier om het vaarbewijs theorie te leren. Online kan je een theoriecursus volgen met oefenvragen. Hierdoor zet je de geleerde kennis gelijk om in naar inzicht. Door online het vaarbewijs te oefenen zie je ook bij een fout beantwoorde vraag een toelichting van het juiste antwoord. Dit is de meest effectieve manier om de theorie te leren, want mensen leren eenmaal het beste van zelfgemaakte fouten.

Met onze vaarbewijs theorie cursussen leren we je alleen wat je écht moet kennen voor het examen. Bij ons haal je het vaarbewijs snel met een online videocursus.

Reactie plaatsen